• Puke & Ato ma Fa'aiti'i lima Fa'ailoga Fa'ailoga-Minfly

Fa'aputuina Pipi Kofe masani

Fa'aputuina Pipi Kofe masani

O leafifiina o fatu kofe velae fa'ato'a fa'aumi le tofo ma le lelei o fatu kofe.I le taimi nei, o a matou auala masani e teu ai fatu kofe e aofia ai: afifiina ea e le'i fa'apipi'iina, fa'apipi'i gaogao, afifi kasa inert, ma afifiina maualuga.

taga kofe fa'apitoa Minfly

afifiina o le ea e le'i oomiina
O afifi e leai se mamafa o le afifi sili ona taatele ua tatou vaʻaia.Ina ia saʻo, e tatau ona taʻua o le afifiina o le ea.O le ato afifi e tumu i le ea.Ioe, o le ato po'o le atigipusa e malu le ea.
O lenei ituaiga afifi e mafai ona faʻaesea aʻafiaga o le susu, tofo tofo ma le malamalama i fatu kofe, ae ona o le umi o fesoʻotaʻiga ma le ea i totonu o le ato poʻo le atigipusa, o fatu kofe i totonu e matua faʻamaʻiina, e mafua ai se taimi puupuu e tofo ai. .taunuuga.
Ole ituaiga kofe lea e afifiina e sili ona lelei pe a uma le kofe fatu, a leai o le a mafua ai le faʻafefe o fatu kofe pe a uma foʻi le kofe i totonu o le ato.O lea la, o lo'o fa'apipi'i se alavai ta'i tasi le ala i luga o le ato ina ia mautinoa e le pa'u fatu kofe i totonu o le taga fatupi ona o le gasu.

taga kofe fa'apitoa Minfly

fa'apipi'i gaogao
E lua tu'utu'uga mo le fa'atupuina o mea fa'apipi'i: 1. Fa'amama le ea.2. O se mea fetuutuunai ma vaivai.
O le mea moni, o lenei tekinolosi e mafai foi ona faʻaoga i nisi mea faigata, ae e masani lava ona faʻaaogaina nisi mea vaivai e avea ai ma mea faigata e pei o se "piliki".
O lenei auala faʻapipiʻi o le a faʻapipiʻi faʻatasi ai le kofe ma mea faʻapipiʻi, ae i lenei setete, e tatau ona matua vaivai le kofe, a leai o le a faʻaitiitia le fufusi o le afifi atoa ona o le faʻamalo o fatu kofe lava ia.E vaivai ma fulafula.O le mafuaaga foi lea o le tele o "piliki" e te vaaia i supamaketi o kofe eleele, ae le o pi.
Ma o ia afifi e masani ona faʻaaogaina i fatu kofe malulu vai, lea e naʻo le faʻapuupuu o le fata ola ma se tofo leaga.Ma afai o le atigipusa o loʻo faʻapipiʻiina i mea faigata, pe a uma ona fufulu, e iai se eseesega o le mamafa i le va o fatu kofe ma le apa.O le tuʻuina atu o le kesi mai fatu kofe o le a faʻamalieina ai le siʻosiʻomaga atoa, ma faʻafefe ai le faʻafefe o le manogi.I se tulaga lautele, o le fa'amama o mea malo e le'o mae'ae'a e pei o mea vaivai.

taga kofe fa'apitoa Minfly

afifiina kasa legai
O le afifiina o le kasa lemu o lona uiga o le kesi lemu e suitulaga i le ea i totonu o le ato, ma faʻaopoopoina le kesi lemu e ala i tekinolosi faʻatau.I le taimi muamua na fa'aoga ai, na aveese le atigipusa ina ua uma ona fa'atumu i fatu kofe, ona tui ai lea i totonu o le kasa inert e faapaleni ai le eseesega o le mamafa i totonu o le tane.
O le tekonolosi o lo'o i ai nei o le fa'atumuina lea o le pito i lalo o le ato i le kesi fa'amama fa'amama ma oomi le ea i fafo e ala i le fa'asao o le kasa inert.O lenei faiga e masani ona faia i le fa'aaogaina o le nitrogen po'o le carbon dioxide - e ui lava e le o ta'ua ia mea o ni kasa mamalu.
O fatu kofe o lo'o fa'apipi'i ile kasa e masani lava e fa'a 3 taimi e umi atu ai nai lo mea na aveese.O le mea moni, o le mea autu e tatau ona latou faʻaogaina le mea faʻapipiʻi tutusa ma ia tutusa le faʻaogaina o le okesene ma le vai, ma o le mamafa i totonu o le afifi o le a tumu i le mamafa pe a uma le kofe kofe pe a uma ona faʻamau.
E ala i le fetuutuuna'i o tulaga o le kasa inert e mafai ona suia ma pulea le ola fa'aola o fatu kofe ma aafia ai lo latou tofo.O le mea moni, e tutusa ma le pusa ea, ina ia puipuia ai le mamafa o le afifi mai le maualuga tele, e tatau ona faʻamalo le fatu kofe aʻo leʻi utaina, pe faʻaaogaina se afifi faʻatasi ai ma se vaʻa faʻafefe tasi.
Mai se vaaiga faaletulafono, o le faʻaopoopoga o se kesi lemu o se fesoasoani faʻagaioiga, ae le o se faʻaopoopoga, aua e "sosola" i le taimi lava e tatala ai le afifi.

taga kofe fa'apitoa Minfly

afifiina omi
O le afifiina omiga e fai lava si tutusa ma le fa'aopoopoina o se kesi lega, se'i vagana o le afifiina fa'amalosi e tu'u ai le mamafa i totonu o le pusa kofe i luga a'e o le mamafa o le ea.Afai o le kofe e tatau ona teuina i le taimi lava e uma ai ona tao ma fa'alili-ea, o le mamafa o lo'o i totonu o le atigipusa e masani lava ona fa'atuputeleina a'o fa'amalo fatu.
O lenei tekonolosi faʻapipiʻi e talitutusa ma tekinolosi faʻamalo gaogao, ae ina ia mafai ona tatalia nei omiga, o nisi mea faigata e faʻaaogaina i le filifilia o meafaitino, ma faʻapipiʻi foi valve saogalemu e faʻamautinoa ai le saogalemu.
O le afifiina faʻamalosi e mafai ona faʻatuai ai le "matua" o le kofe ma faʻaleleia le lelei.O le mea moni, o le matua o le kofe e mafai ona sili atu le manogi o le kofe ma le faʻatinoga o le tino, ma o le matua e mafai ona lokaina le manogi ma le suauu o fatu kofe i totonu o le fausaga sela.
Pe a faʻafefe, o le faʻateleina o le mamafa i totonu o le atigipusa e faʻaitiitia ai le eseesega o le mamafa i le va o totonu o le fatu pi ma le siosiomaga afifiina.Ona o le teuina o le mamafa, o le mamafa e aʻafia ai foi fatu kofe, lea e mafai ona sili atu le faʻatagaina o le suauu e fai ai se "talita" i luga o le puipui puipui e vavae ese ai le faʻamaʻiina o le ea.
Ona o le eseesega o le mamafa i le va o totonu ma fafo o fatu kofe, o le a tatalaina pea se vaega o le carbon dioxide pe a tatala le taga kofe.Talu ai o le faagasologa o le faʻamaʻiina o fatu kofe o le a faʻatuai pe a maeʻa le faʻamalosi, o le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻiina e faʻatusatusa i isi auala faʻapipiʻi.Fai mai o le a faaumiumi atili ai le tofo o fatu kofe.

taga kofe fa'apitoa Minfly


Taimi meli: Mati-21-2022